Szerző: zsylvester | január 5, 2008

iPhone-hiányosságok listája a Szabadságban

Azt már megszoktam, hogy általában azok találják a legtöbb hiányosságot az iPhone-ban, akiknek soha nem járt a kezükben. A kolozsvári Szabadság által a computerworld.hu-tól átvett rövid hír is ebbe a kategóriába tartozik: “Az iPhone-nak nagyon sok hibája van, és az emberek általában azt mondják rá: egy ilyen árú és ennyire hype-olt készüléktől többet várnak […]. Azonban amikor a szerencsés a kezében fog egy ilyen telefont, a látottak és tapasztaltak elfeledtetik a hibákat és hiányosságokat “. A szerzőnek valószínűleg nem járt a kezében ilyesmi, ugyanis a hiányosságok nem felejtődnek el: “A hiányosságok közé tartozik, hogy nincs memóriakártya-foglalat, az akkumulátor nem cserélhető, nincs 3G, vaku, a kamera nem autófókuszos, és beállítási lehetőségei sincsenek. De szintén gond lehet, hogy a Bluetooth-modul nem képes adatátvitelre, és a telefon MMS küldésére és fogadására sem képes.”

Tegyük még ehhez hozzá, hogy nincs rajta valódi billentyűzet, GPS, vonalkakód-szkenner, zoom-lencse, cserélhető lencse, rádió, Microsoft Office meg egyéb Windows szoftwer, nem lehet filmet vagy hangot rögzíteni vele, nem lehet Linux-ot futtatni rajta, nem lehet programozni, nem lehet Doom-ot vagy Mario Brothers-t vagy golfot játszani. Még asztaliteniszezésre se nagyon alkalmas, mert ahhoz túl kicsi.

Nem is lenne tehát semmi bajom egy néhány hiányosság felsorolásával, ami viszont túlzás, az az, hogy a Szabadság által közölt kép – a Computerworld.hu-tól eltérően – nem a valódi iPhone-t ábrázolja, hanem valami furcsa iPod-mutációt, ami egyáltalán nem létezik, nem létezett, és soha nem is fog létezni. Ha valaki nem képes találni egy autentikus iPhone-képet az interneten (lehet manapság úgy elindítani a böngészőt, hogy ne botolj azonnal bele?), akkor ne közöljön-szerkesszen híreket róla az újságban. Hacsak nem az április elseji lapszámról van szó.

iPhone, schmiPhone

iPhone, schmiPhone

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: